El Prat acull un debat ciutad

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

El Prat serà la seu del debat ciutadà sobre el futur Pla Director Urbanístic (PDU) metropolità a la zona del delta del Llobregat, que també integren els municipis de Castelldefels, Cornellà, Esplugues, Gavà, l'Hospitalet, Sant Boi, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Viladecans. 

Dimarts, jornada de participació

Dimarts vinent, 8 d’octubre, el Cèntric acollirà una jornada de participació ciutadana i de divulgació sobre els continguts de l’avanç del PDU metropolità. La mateixa tarda se celebrarà la inauguració de l’exposició “Metròpolis de ciutats” -una mostra per acostar el futur urbanisme metropolità a la ciutadania d’una manera fàcil, didàctica i pedagògica-, amb què es donarà el tret de sortida al procés de debat. L'exposició ja es pot visitar des d'avui mateix. 

Aquest debat és la segona sessió d’un seguit de jornades participatives que es faran fins a finals d’any i que recorreran tota l’àrea metropolitana de Barcelona. En paral·lel s’han habilitat canals de participació en línia per fer les aportacions de forma telemàtica: un espai per a la recollida de suggeriments i una enquesta. Quan s’acabi el període d’informació pública del Pla, està prevista una sessió de retorn, en què es recolliran els resultats del procés de participació que hagin aportat cadascun dels agents.

Exposició “Metròpolis de ciutats”

L’exposició itinerant “Metròpolis de ciutats”, que es pot visitar des d’avui 4 d’octubre fins al dia 19 al Cèntric, s’estructura en tres parts. La primera és un audiovisual que mostra la realitat actual de l’àrea metropolitana de Barcelona i evidencia el canvi de paradigma metropolità, encaminat cap a un nou model de ciutat. 

En el bloc central s’exposen els reptes urbanístics en diferents àmbits temàtics com són el metabolisme urbà, la infraestructura verda, la mobilitat sostenible, les àrees d’innovació i centralitat, les àrees especialitzades d’activitat econòmica i els teixits residencials, mitjançant sis cartografies interactives. Així, per exemple, es pot viatjar per la infraestructura verda a través d’unes ulleres de realitat virtual, construir maquetes participatives o interactuar amb el “el mur de directrius”, un panell interactiu que exemplifica les directrius urbanístiques plantejades pel PDU (com ara la millora de la integració de les infraestructures o el reequilibri del teixit residencial a través de polítiques d’habitatge que ajudin a minimitzar les desigualtats socials). 

La part final és una galeria virtual on s’exposen els projectes metropolitans realitzats en els darrers anys a diferents escales: la metropolitana, la supramunicipal i la local.

Reptes de futur de l’urbanisme metropolità

L’actual conformació de l’àrea metropolitana s’explica en gran mesura pel Pla General Metropolità (PGM) de 1976. Però els processos urbans de les darreres dècades han transformat radicalment el territori i era necessari tornar a analitzar aquesta qüestió, des d'una òptica interdisciplinària i amb eines actuals a partir del nou PDU. Cal una planificació urbanística que entengui la complexitat dels processos urbans interrelacionats en un ecosistema metropolità i que, per tant, actuï de manera integral, estratègica i transversal.

Entrevista a El Prat Ràdio

Tot seguit podeu escoltar una entrevista sobre el PDU metropolità a l'emissora municipal El Prat Ràdio (91.6 FM)

 


Veure més

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat