L'Ajuntament del Prat no pensa pagar a Endesa el deute de les fam

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

Resposta negativa de l'Ajuntament del Prat a la carta d'Endesa en què reclama al consistori el pagament del 50 % del deute de les factures elèctriques de les famílies vulnerables. La companyia elèctrica ha assegurat en una missiva a 400 municipis catalans que, de no pagar-se els deutes, tallarà el llum de famílies amb pobresa energètica a partir de l'1 d'octubre. 

El consistori pratenc ja ha anunciat que no pensa abonar l'import reclamat per Endesa i denuncia les formes com s'ha fet aquesta petició. 

Correspon a la Generalitat

Endesa reclama el pagament de la meitat del deute, mentre que l'Ajuntament assenyala que no són els municipis qui han d'abonar aquest import sinó que és una responsabilitat de la Generalitat. El consistori pratenc insta les administracions i companyies subministradores a arribar a un conveni que reguli aquesta matèria, tal i com ja preveu la llei 24/2015 del Parlament de Catalunya.

Front comú municipal

La resposta de l'Ajuntament del Prat és la mateixa de la Diputació de Barcelona, que aquest dimecres s'ha reunit amb prop de 150 ajuntaments de la província afectats per aquesta mesura. La presidenta de la Diputació, Núria Marín, ha assegurat que els municipis no han de patir davant les amenaces d'Endesa i que en cap cas han de pagar el reclama la companyia. Marín també ha lamentat el to amenaçador de la carta d'Endesa i el moment en què s'ha enviat, poques setmanes després de les constitucions dels plens municipals a tot Catalunya.

La Diputació insisteix en què l'administració que ha de donar resposta a la pobresa energètica és la Generalitat i assegura que els fons destinats als bons socials per a famílies vulnerables han de recollir-se als pressupostos del govern català.

La reclamació d'Endesa ascendeix a 21 milions d'euros al conjunt de Catalunya, una xifra que, segons la companyia, s'incrementa cada mes en 1 milió d'euros. A Catalunya hi ha prop de 25.000 famílies afectades per aquesta situació en els prop de 400 municipis que han rebut la carta. A la reunió d'aquest dimecres hi han assistit 25 dels 30 municipis del Baix Llobregat, entre els quals el Prat, amb la presència de l'alcalde, Lluís Mijoler, i els regidors David Vicioso i Anna Martín.   


Veure més

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat