Construint un millor futur per a tothom

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

ADA COLAU BALLANO / ALCALDESSA DE BARCELONA

Ada Colau

Avui s'inaugura el Mobile World Congress (MWC), el certamen de tecnologia mòbil més important del món. Més de 100.000 congressistes de 200 països ens visitaran per conèixer els darrers avenços tecnològics. Aquestes són xifres positives tant per l'economia com per a la reputació internacional de la ciutat.

Ara bé, aquesta simbiosi ciutat-tecnologia no es queda en una setmana. De la mateixa manera que l'ús del mòbil ha canviat les nostres vides, el MWC ha canviat Barcelona. Ara ja som la capital del mòbil, i estem preparats per esdevenir la capital del 5G, la nova tecnologia que obre el camí a l'Internet de les Coses. Si Barcelona va ser un dels motors de la primera revolució industrial, avui estem en condicions de liderar-ne la quarta. Disposem d'un ecosistema productiu innovador en ciència i coneixement, som una ciutat global, cosmopolita, oberta i compromesa amb els valors de la pau, la democràcia i els drets humans que hem de ser capaces de traslladar al camp de les noves tecnologies.

La crisi ha posat de manifest la urgència d'un canvi de model basat en altres fonaments i valors. Som conscients que per fer-ho possible és imprescindible comptar amb el co-lideratge de les ciutats i de la ciutadania, el que ens ha de permetre donar resposta als grans reptes globals del segle XXI (l'increment de les desigualtats, el canvi climàtic i l'erosió dels valors democràtics). El MWC ens dóna l'oportunitat de compartir aquests reptes amb les empreses punteres en tecnologia, d'entendre que els beneficis econòmics han d'anar lligats a beneficis socials, perquè només així podrem construir un futur de drets i oportunitats per a tothom.

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat