En marxa les quatre cooperatives de les escoles Bernat Metge, Joan Maragall i Mare de Déu del Carme

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

Aquest dimarts van entrar en funcionament les quatre cooperatives escolares creades en el marc del programa Cultura Emprenedora a l'Escola: "Love Planet", "Els trastos", “CT27” i “MDC28”. Aquestes cooperatives simulades, respectivament, de l'Escola Bernat Metge, 'Escola Joan Maragall i les dues últimes de l'Escola Mare de Dèu del Carme han sol·licitat l'alta i el NIF de la seva cooperativa a l'Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC).

Un grup d'alumnes de cada cooperativa, en representació de tots els socis i sòcies, han presentat els seus estatuts i l'acta de constitució. Tot l'alumnat implicat, de 5è de primària, és soci fundador de la cooperativa escolar simulada. El procés es desenvoluparà al llarg de tot el curs  i consta de diverses fases com la seva constitució i legalització, el disseny de la imatge gràfica, l’elecció del producte a elaborar, la seva venda i l’elecció de projectes socials de la ciutat on destinar-ne part dels beneficis.

L'Ajuntament del Prat, a través de les regidories de Desenvolupament Econòmic i Educació, per segon any consecutiu posa a l’abast de les escoles del municipi aquest projecte que permet apropar els valors de l’economia social i solidària i els principis del cooperativisme a l’escola: la participació voluntària i oberta, la gestió democràtica, l’interès per la comunitat, la participació econòmica de les persones sòcies en un projecte comú...

Aquesta iniciativa s’emmarca en el programa de la Diputació de Barcelona "Cultura Emprenedora a l’Escola”. Durant tot aquest procés l’alumnat no només desenvolupa competències formatives (lingüístiques, matemàtiques, digitals, artístiques...),sinó que també aprèn que hi ha un model econòmic alternatiu al tradicional, que posa el benestar de les persones al centre enlloc del lucre i els beneficis.


Veure més

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat