Les millors iniciatives emprenedores de la ciutat del darrer any reben els premis El Prat Emprèn

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

En la darrera edició dels Premis El Prat Emprèn, que es van lliurar ahir al Cèntric Espai Cultural, s’han guardonat iniciatives per prevenir l’assetjament escolar a partir de la realitat virtual o revitalitzar antics edificis per posar-hi en marxa activitats comercials, vinculades a l’hosteleria i a la restauració. Aquests premis reconeixen les millors idees i projectes empresarials que s’hagin posat en marxa a la ciutat amb el suport del Servei de Creació d’Empreses de l’Ajuntament del Prat durant el darrer any.

En aquesta edició, s’han presentat un total de 39 candidatures per a les tres categories dels premis. El premi de cada projecte guanyador és de 3.000 euros en metàl·lic. A més, s’han lliurat diverses mencions especials en cada categoria (veure llistat final), que, com els projectes guanyadors, han estat obsequiades amb serveis gratuïts o descomptes en serveis de consultoria i assessoria per a projectes emprenedors. També s’ha ofert l’adhesió gratuïta durant un any a la Federació de Cooperatives de Treball Associat als projectes d’economia social.

Els tres projectes guanyadors

  • El Premi a la millor idea o projecte empresarial ha estat pel projecte“Can19”, una residència d’estudiants i d’altres membres de la comunitat acadèmica (investigadors, personal docent, administració i serveis...),ubicada en una antiga residència del segle XIX, que ha estat reformada mantenint l’estil original i incorporant energies renovables a les seves instal·lacions. Impulsada per Núria Crespo, compta amb 9 habitacions amb una capacitat màxima per a 14 persones i ofereix una atenció personalitzada al client.
  • El Premi a la millor idea o projecte en l’àmbit de comerç o turisme ha estat per a “Campmany Bodega”. Tres socis i sòcies veïnes del Prat (Aurora Campmany, Rafael Escolano i Catalina Méndez) han recuperat un antic local emblemàtic del Prat -que en el passat va ser una bodega dedicada a la venda de vins al detall i una cansaladeria amb producte d’elaboració pròpia-, obrint una nova etapa com a celler on degustar un vi, un cava, una cervesa i plats lleugers a peu dret. S’hi trobaran productes de qualitat i de proximitat. Es tracta d’un concepte que mescla tradició, qualitat i història local.
  • El Premi a la millor idea o projecte d’economia social i cooperativa ha estat per"V-Tools", que ofereix solucions  pedagògiques per prevenir i detectar l'assetjament escolar i desigualtat de gènere en infants i adolescents, fomentant l’empatia a partir de la realitat virtual. Segons les impulsores del projecte, Laura Albiol i Diana Perdomo, la realitat virtual és la millor eina per assolir l'empatia i ara es proposen oferir aquest servei a escoles, professorat, associacions i fundacions.

Durant l’acte, també s’han entregat diplomes als millors projectes empresarials dissenyats per l’alumnat del Pla de Transició al Treball (PPT) dels Programes de Formació i Inserció (PFI). Com a part del seu pla d’estudis, l’alumnat ha de dissenyar un projecte empresarial. D’aquesta manera, es vol promoure la seva cultura emprenedora, així com apropar-los a l’economia social i cooperativa, com a possible àmbit de desenvolupament dels seus projectes. Els PPT-PFI, que al Prat s’imparteixen a l’Institut Illa dels Banyols, van adreçats a alumnes que no han acabat l’ESO a qui es vol proporcionar l’oportunitat de tornar al sistema educatiu a través de la FP.

13a Jornada de l’Emprenedoria Local

El lliurament dels Premis El Prat Emprèn s’ha celebrat en el marc de la 13a Jornada de l’Emprenedoria Local. Una jornada que vol contribuir a difondre les iniciatives emprenedores i les bones pràctiques en la posada en marxa d’iniciatives empresarials a la ciutat.

Marta Mayordomo, tinenta d’alcalde de Àrea de Desenvolupament Econòmic, ha estat l’encarregada d’obrir la jornada, que també ha comptat amb una conferència sobre l’impacte de la tecnologia en el món social i econòmic. Sota el títol “Les cinc tecnologies que estan canviant el món”, ha anat a càrrec de Carles Gómara: gerent de Plans Sectorials d’ACCIÓ- Generalitat de Catalunya  i responsable del Pavelló Català al Mobile World Congress (MWC),així com en diversos congressos internacionals. A més, la jornada ha estat amenitzada amb l’actuació musical del grup Juan Chamorro New Quartet.

En total, més de 150 persones han assistit a la jornada, entre emprenedors i emprenedores, guardonats i candidats dels premis i alumnes dels PTT-PFI.

Podeu trobar més informació a la Sala de Premsa

 


Veure més

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat