L'Escola Pepa Colomer será Institut Escola

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

L'escola Pepa Colomer, obrirà el proper curs com a Institut Escola, així ho ha anunciat aquest matí el Conseller d'Educació Josep Bargallò, l'escola pratenca ja impartia primaria i el curs 2019/2020 es converteix en institut escola amb la implantació de l'ensenyament secundari

El model d’institut escola implica que un sol centre pugui oferir diferents nivells educatius fins abastar tota l’etapa d’escolarització, entre els 3 i els 16 anys. Així, es facilita la integració i un únic projecte pedagògic. Aquest projecte ha de donar una continuïtat formativa, en especial en el pas entre l’etapa de primària i la de secundària. I al seu torn, la continuïtat ha d’afavorir un seguiment de l’evolució dels alumnes. El conseller Bargalló ha afirmat que el model “compacta l’oferta de 3-16 anys en un únic centre i això permet un projecte educatiu comú, que diferenciï clarament la primària de la secundària però que asseguri la continuïtat del projecte pedagògic del centre”.  
 
Al mateix temps, el fet de compartir el projecte educatiu de centre entre primària i ESO facilita la convivència entre infants i adolescents i l’aprenentatge entre iguals. A nivell de docents, la continuïtat entre etapes permet un perfil de docent més versàtil i polivalent, i alhora, promou unes metodologies d’aprenentatge globalitzades.
 
La creació  d'aquest institut escola ha comptat amb la planificació conjunta de Ensenyament, Ajuntament i Comunitat educativa.

Bargallò ha afirmat que els Institut escola "tindran un seguiment especial per tenir cura que continuï el model d’èxit. Volem que el model es conegui i es posi en comú, per tal que tinguem la definició plena del què és l’institut escola”.

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat