Associació Lírica Music Art
LOS DEL VALLE
Avenida del Valle-Inclán, s/nº - 08820 El Prat de Llobregat (BCN)
Apartaros quenosveo 1998 - O mejor para info enviarnos un correo.

Quienes somos

Foro

Correo

Agenda

Revista

El Prat Ràdio

Happening

Bolsa artista

El Micro Pratin

Exposiciones

Sol i Luna

Ediciones LdV

Dance.com

Caspajuegos

Concursos


A l'estiu de 1998 un grup de joves es reunien al turó de gespa que es troba davant del CCCP La Capsa, denominat per ells El Valle, nom que més tard utilitzarien per donar-se a conèixer com associació.
En aquella època una de les persones del grup, més tard seria un dels fundadors de l'associació, coordinava una revista realitzada per alumnes de l'Escola del Treball i mostrava als demés els exemplars que anaven sortint. Aquesta iniciativa va influir en la decisió de crear entre tots una revista d'expressió i entreteniment que donés cabuda a tot allò que es volgués expressar. D'aquesta manera es va donar cos a una idea que pretenia arribar a tot tipus de persones. Es va crear el fanzine "La Caspa", decidint per part de tots els creadors que cada tres mesos es realitzaria un nou número obert a participacions de tot aquell que volgués col.laborar. Era necessari disposar d'un lloc de trobada per elaborar el fanzine i fins el que totes les persones poguessin arribar volguessin o no col.laborar amb la iniciativa, per la qual cosa es va pensar que La Capsa era el lloc idoni, obert a tots els ciutadans. Lloc amb el que el fanzine està totalment relacionat, no només pel nom que rep si no per que l'ha vist néixer i créixer.
Per poder obrir-se un espai entre les entitats que ja tenien un espai establert i ubicar la seu a La Capsa era necessari legalitzar la situació, per la qual cosa es va decidir crear una associació. El nom estava clar, "Los del Valle". Més tard es va incorporar a aquest nom A.L.M.A, per tot el que representa aquesta paraula per als components de l'associació i per que són les sigles que defineixen el seu esperit i la seva raó de ser.

L'Associació Lírica Music Art "Los del Valle" neix, per tant, del desig comú de vàries persones de crear un espai que permetés expressar idees, experiències i iniciatives de tots aquells que volguessin o tinguessin alguna cosa que contar, explicar o mostrar. El vehicle que vam crear per això, en un primer moment, va ser idear el fanzine per arribar a tothom i a través del qual donar cabuda a tot el mencionat anteriorment. A mesura que passava el temps i tant el fanzine com l'associació anaven prenent forma es va començar a generar idees i iniciatives a les que es va començar a donar cos. Qualsevol iniciativa que estigués d'acord amb els objectius de l'associació, promoure l'art, la cultura i la llibertat d'expressió, era vàlida per posar-se a treballar i crear nous espais en els que les pròpies persones, components o no de l'associació, fossin els encarregats de portar-les a terme, contant amb el suport dels demés. D'aquesta manera A.L.M.A "Los del Valle" ha anat donant forma a tots els projectes que a través d'aquests anys s'han realitzat, així com els que encara estan per realitzar. Durant tot aquest temps s'han portat a terme moltes activitats i iniciatives com han sigut, "La Caspa", tallers, exposicions d'artistes locals, festivals oberts a tothom, el Micro Pratín per a promoure a grups musicals locals, elaboració de samarretes, la creació de la WEB de l'associació (www.buscaprat.com), portar la botiga "Sol i Lluna" d'exposició i venda de material d'artistes locals, l'Editada de Sant Jordi, Ediciones Los del Valle, Dance.com, Stand de l'associació, un programa a l'emissora de radio local "El micro Pratín" i el que s'ha convertit en el nostre projecte més important, el Happening Pota Blava d'Art, anualment es realitza consecutivament desde 1998.

Poc a poc, i perquè no dir-ho, amb molt de treball hem anat creixent com associació en quant a projectes es refereix, però també hem anat sent menys persones per a realitzar-los. Com tots sabem pertànyer a una associació o entitat requereix molt de temps i dedicació que no tothom vol o pot oferir, però encara així, essent pocs en actiu, més totes aquelles col.laboracions puntuals que ens ofereixen amics i companys que comparteixen les idees per les que existim, podem portar a terme el nostre projecte.

Com associació sense ànim de lucre formada per persones joves hem de dir que no és fàcil crear iniciatives i portar-les a terme, ja que requereix molt treball i disposar d'uns recursos personals, materials i econòmics que no són senzills de trobar.
És cert que existeixen subvencions per part de l'Ajuntament d'El Prat de Llobregat, de les que nosaltres rebem una part per poder realitzar el Happening, així com a alguna ocasió més per fer alguna altra iniciativa, però per molt generoses que vulguin ser i és cert que sense elles no podríem portar a terme algunes activitats, no cobreixen totes les despeses que es generen, amb la qual cosa moltes vegades l'associació arrossega un dèficit que es fa difícil sufragar. Contant que totes les demés activitats que realitzem són autosubvencionades, en les que es reutilitzen els diners per poder continuar fent-les, es crea un circuit en el que es fa molt difícil poder realitzar i oferir quantitat i qualitat en tot el que es fa. Encara així fem el possible per a que tot resulti de la millor manera, per la qual cosa estem en continua recerca d'alternatives que ens permetin continuar fent coses i col.laborant amb altres associacions i projectes. Encara que som una associació que està oberta a tot tipus d'iniciatives i a totes les persones que vulguin col.laborar i participar en el que fem com en allò que ens proposen i està a l'abast de la nostra mà ajudar a fer-ho, hem de dir que no és fàcil obrir-se camí entre la població. No sabríem dir les causes de que això succeeixi, però es necessita molta constància i estar obert a tot tipus d'actuacions, sempre des del respecte, per integrar i consolidar les activitats que es porten a terme. Som una associació que defensa la promoció de l'art i la cultura, promovent sobretot a l'artista que de vegades queda oblidat, així com la llibertat d'expressió basada sempre en el respecte, per tant és possible que en alguns aspectes "Los del Valle" hem sigut ben acollits per tot tipus de persones i no tant ben acceptats per altres, però suposem que és així com funcionen les relacions humanes.

La nostra experiència associativa ens demostra que és important fer coses en les que es creu i per les que val la pena lluitar, ja que no només creixes a nivell associatiu si no que també ho fas com a persona; també és cert que no sempre et sents acompanyat i recolzat ni a nivell associatiu ni personal, amb el que és molt fàcil perdre la motivació i el sentit de perquè es fan les coses. Per aquesta raó "Los del Valle" volem fer arribar a tot el que ens conegui o no i que pugui llegir aquestes línies, que nosaltres com associació existim per i per a tothom, amb la única pretensió de crear i deixar crear a tot aquell que senti la necessitat de fer-ho sense importar si el seu treball és més bo o menys bo, si és millor o pitjor, per la nostra associació aquesta disjuntiva no existeix. Tots tenim dins nostre un petit artista que pot oferir coses belles als demés i de les que tots podem aprendre.

Una salutació

A.L.M.A Los del Valle